کد خبر 127997
۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۵
ادعای هوندا برای تولید انبوه خودران سطح 3

شرکت هوندا مدعی شده اولین خودروسازی است که خودران های سطح 3 را به تولید انبوه می رساند.

به گزارش پرشین خودرو، تقریباً همه نیمه-خودران هایی که به بازار عرضه شده اند، حتی محصولات تسلا با فناوری اتوپایلوت، هنوز در سطح 2 خودران قرار دارند و فقط شاید به راننده کمک کنند تا در برخی از مواقع فرمان را رها کند یا شتاب و ترمز را به سیستم های کمکی خودرو بسپارد اما هنوز این سیستم ها نه توانایی آن را دارند و نه اجازه آن را که به اختیار خودشان تصمیم بگیرند. حالا هوندا مدعی است که اولین خودروسازی است که به توانایی تولید انبوه سطح 3 خودران رسیده است.

شاید این توضیح مختصر لازم باشد كه خودران ها را به 6 سطح تقسیم بندی می كنند كه از صفر شروع می شود:

سطح 0: هیچ كاری خودكار انجام نمی شود

سطح1: خودران به كمك راننده نیاز دارد

سطح2: بدون نیاز به راننده حرکت می کند اما به توجه راننده نیاز دارد

سطح3: خودران عمل می کند اما مسئولیت همچنان با راننده است

سطح4: سطح بالایی از خودران که به دخالت راننده نیاز ندارد اما همچنان مسئولیت با راننده است

سطح5: خودران كامل که امکان بروز حادثه در آن به صفر رسیده است.



یعنی اگر قرار باشد از یک خودرویی که کُندتر از حد عادی در اتوبان در حال حرکت است سبقت بگیرید، باید خودتان کنترل خودران را به دست بگیرید. به بیان دیگر هنوز تصمیم های مهم در رانندگی را باید راننده بگیرد نه پردازشگرهای خودرو.

 

خودران سطح 3



اولین خودروی هوندا که به سطح3 نیمه-خودران مجهز می شود خودروی سدان لِجِند Legend [اسطوره] خواهد بود. فناوری به کار رفته در هوندا لجند، فناوری «پایلوت ترافیک سنگین» Traffic Jam Pilot‌ نام دارد و قبل از پایان سال مالی ژاپنی ها (ماه مارس 2021 یعنی آخر اسفند 99) به مشتریان ژاپنی تحویل می شود. دولت ژاپن به این امکان جدید هوندا لجند، گواهینامه ایمنی داده است و رانندگان می توانند بخشی از مسیر را به خیال راحت به این نیمه-خودران بسپارند. برای دریافت این گواهینامه،‌ هوندا مجبور به اخذ چند استاندارد شده است. همچنین تا 6 ماه تمامی داده های گردآوری شده توسط این خودران ها به حالت ذخیره باقی خواهد ماند. این خودران ها باید برچسب «رانندگی اتومات» یا automated drive‌ را برای آگاهی سایر رانندگان مجاور از حضور «خودروی بدون نیاز به راننده» نصب کنند.

تولید خودران سطح3 اولین بار ادعا نشده است، آئودی هم می گوید که خودروی مدل 2019 A8L از این شرکت هم به چنین سطحی رسیده است. اما وقتی که در آمریکا تصمیم بر آن شد که به جای رعایت قوانین فدرالی هر ایالت متناسب با نیازهای خود مقررات تعیین کند، آئودی هم مجبور به بایگانی کردن این ادعا شد. رویکرد هوندا شاید اولین باری است که خیابان های شهر را هدف قرار داده است که دستاورد بزرگی است با این که فاصله خیلی زیادی با سطح4 و سطح5 خودران دارد.

رقبای بزرگی مثل وایموی شرکت گوگل هم با این که میلیاردها دلار سرمایه گذاری کرده است با خودران واقعی فاصله جدی دارد. تسلا هم در ماه ژویئه امسال گفته بود که خیلی به سطح5 خودران نزدیک شده است.

هدف واقعی از توسعه خودران ها کاهش حوادث رانندگی، کاهش ترافیک و کاهش آلودگی هوا است. از اهداف دیگر این فناوری ها بهبود سیستم حمل و نقل برای افراد سن بالا و بهتر شدن لجستیک است.

منبع: سایپا

کد خبر 127997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha